Grmada nad Krškim

Krška grmadaEna izmed najbolj priljubljenih pohodniških točk v Krškem in okolici je prav gotovo Grmada, ki se s 488 metri dviga nad mestom Krško in ponuja čudovit razgled na levi in desni breg Save. Vrh te vzpetine vsako leto obišče na tisoče pohodnikov, razgiban teren pa predstavlja izziv tudi za kolesarje, ki se lahko na vrh odpravijo po gozdu ali po cesti. Poseben čar vzpetini dajejo tudi vinogradi in številni vinski hrami, ki so znani po svoji gostoljubnosti in dobri vinski kapljici.

Med številnimi potmi po gričih okolice Krškega med drugim lahko obiščete Perišče pod Pleterjami, ribnik na Anovcu, arheološke ostanke prazgodovinskega gradišča na Libni, grad Rajhenburg  in še in še.

Svoj vzpon boste v svojo planinsko knjižico PeakCheck lahko zabeležili na vrhu Grmade pri planinskem hramu, ki je trenutno zaprt, zato boste za kulinarične užitke morali poskrbeti kar sami ali pa jih poiskati na kakšni izmed tamkajšnjih turističnih kmetij.

 Na vrh poleg navedenih dveh vodita še Krška pot (izhodišče ribnik v Krškem) in Pot trapistov na Grmado (izhodišče trg v Brestanici).Krško


 


Start:
Išči
Datum od
do

 
Uporabnik Datum in ura
Išči
Datum od
do

 
Uporabnik Število vzponov

Največji podvigi

Največ vzponov:

1. mesto: janko30 (795)

2. mesto: RIBICA (598)

3. mesto: 12Grmada21 (479)