Spodaj najdete odgovore na vaša vprašnja.
1. Kaj je PeakCheck?
PeakCheck zabavna dodatna motivacija za gibanje v naravi. Z osvajanjem vrhov in beleženjem vzponov sodelujete v različnih izzivih, ki vas spodbujajo k sodelovanju. PeakCheck so naprave, ki so postavljene na vrhu pohodniških točk (pri kočah) in so povezane s spletno stranjo PeakCheck.com. Na strani se vam ob registraciji ustvari vaša knjižica vzponov, kjer lahko dodajate tudi slike in zapiske. Seznam koč, ki že beležijo vzpone preko PeakCheck.com najdete TUKAJ.
2. Kako uporabljam PeakCheck?
PeakCheck uporabljate s pomočjo čipiranega ključka, katerega lahko kupite v kočah opremljenih s sistemom ali pa ga naročite TUKAJ. Ko prejmete obesek lahko takoj zabeležite svoj vzpon tako, da ga prislonite na označeno mesto na PeakCheck napravi na vrhu. Doma pa ne pozabite urediti vaše 1. registracije na spletnem portalu TUKAJ, saj boste šele po uspešno opravljeni registraciji lahko spremljali svoje vzpone in jih urejali v knjižici.
3. Kateri vrhovi so opremljeni z napravo PeakCheck?
PeakCheck zaenkrat omogočajo beleženje vzponov na hribe iz seznama. Seznam se daljša, zato najbolj sveže informacije dobite TUKAJ.
4. Koliko stane ključek za uporabo?
Ključek za uporabo lahko kupite po ceni 5 eur. V primeru spletnega naročila, je temu dodana še poštnina.
5. Kje lahko kupim ključek?
Ključek lahko kupite v vseh kočah opremljenih z napravo PeakCheck ter na našem portalu TUKAJ.
6. Kaj naredim, ko prejmem ključek?
Na spletnem portalu opravite registracijo TUKAJ in vaša knjižica vzponov že deluje. Prijavite se s svojim uporabniškim imenom in geslom ter z ID številko ključka (8-mestna koda sestavljena iz črk in številk natisnjena na ključku). Tako je vaš uporabniški račun aktiviran in lahko pričnete z uporabo. Svetujemo vam, da si ID ključka zapišete še na kakšno drugo mesto v primeru, da se vam koda na ključku izbriše, registracije pa še niste opravili. Ob registraciji vnesite vse zahtevane podatke in si uredite svoj profil (vnesite svojo poljubni sličico – vaš avatar, določite zasebnost vašega profila, ... )
7. Kakšno uporabniško ime si določim?
Za uporabniško ime si lahko določite svoje ime in priimek ali izmišljeno ime.
8. Ali so moji podatki tajni?
Da, vaši osebni podatki so tajni. V primeru, da ste opravili izziv in ste med izžrebanimi dobitniki nagrade, potem se vaš ime in priimek objavi na spletnem portalu.
9. Kaj pomeni ali želim imeti javno objavljeno knjižico ali ne?
V svojem uporabniškem računu, se lahko odločite med opcijama, da je vaša knjižica vzponov vidna le vam ali si jo lahko ogleda vsak, ki klikne na vaše uporabniško ime. Torej od vas je odvisno ali se želite pohvaliti s svojimi dosežki ali jo želite imeti le sami zase. Ob vsakem zabeleženem pohodu se vam, v kolikor ste v osebnem računu izbrali "javna objava", pojavi gumb "F Deli". To pomeni, da lahko vsak vzpon delite tudi na svojem Facebook profilu.
10. Kaj naredim če izgubim ključek za uporabo?
V takšnem primeru pri nas kupite nov ključek. Mi bomo deaktivirali vaš stari *ID ključka in prenesli vse podatke o vaših vzponih na nov ID ključka in tako ne boste "izgubili" niti enega vzpona.

*ID je 8-mestna koda ključka sestavljena iz črk in/ali številk.
11. Na kakšen način lahko uredite, da bom lahko uporabljal knjižico vzponov tudi na moji priljubljeni točki, kjer še nimajo PeakCheck naprave?
V takšnem primeru vam svetujemo, da najemnika oziroma lastnika koče seznanite s PeakCheck. Povejte mu kje si lahko prebere več informacij. Upravljalci koč največkrat pravijo, da se bodo odločili za nakup v kolikor bo povpraševanje. Torej, ko pridete na vrh povprašajte kam lahko prislonite svoj ključek.

Obvestite nas po e-mailu katera je vaša priljubljena pohodniška točka, kjer bi želeli beležiti vzpone, mi pa se bomo potrudili, da vam to tudi omogočimo.
12. Kakšna je razlika med PeakCheck in PeakCheck time (Hribolazec.si)?
PeakCheck time (prej Hribolazec.si) poleg števila vzponov meri tudi čas vzpona. Sistem deluje na startni in ciljni kontrolni točki ene od poti do vrha. 

PeakCheck pa meri le število vzponov, kontrolna točka je postavljena le na vrhu gore. To omogoča, da vzpone beležijo vsi, ne glede na to po kateri poti pohodniki pridejo na vrh. 
13. Ali lahko zabeležim vzpon v svojo knjižico vzponov PeakCheck na gorah kjer stoji sistem PeakCheck time(Hribolazec.si)?
Seveda. Na šmarno goro, Slivnico, Planino nade Vrhniko, Primoža nad Kamnikom ali Jošt nad Kranjem se povzpnite po katerikoli poti želite, saj startna točka ni pomembna, če ne merite časa. Ko pridete na vrh gore, poiščite merilni stebriček/napravo in prislonite svoj ključek. Ko se bo na ekranu po sekundi ali dveh izpisalo "Vrh osvojen" se bo vzpon zabeležil v vašo virtualno knjižico vzponov PeakCheck.

14. Ali je pri uporabi PeakCheck pomembno po kateri poti se povzpnem na goro?
Ne. PeakCheck naprava za beleženje vzponov meri le število vzponov, zato lahko do vrha izberete katerokoli pot. 
15. Ali sistem dopušča zlorabe?
Dejstvo je, da spodbujamo "fair play" in naša želja je, da uporabniki, ki so se in se bodo odločili za uporabo PeakCheck to delajo zaradi sebe in zaradi svoje motivacije, čemur je tudi sam sistem namenjen.
16. DELOVANJE SISTEMA
OSNOVNI PODATKI O SISTEMU

Merilno mesto lahko sprejme enega uporabnika vsako sekundo.
Napis na zaslonu, ki zagotavlja, da je vaš zapis uspel je "Vrh osvojen".
Vsi ostali zapisi pomenijo, da ste obesek približali premalo ali za prekratek čas, zato morate postopek ponoviti.
Vsak napis na zaslonu obstane 3 sekunde in to je tudi čas, ko je zaslon osvetljen.
Sistem meri le vzpone.
Sistem prejete podatke avtomatsko pošilja na strežnik vsakih 60 min in v tem času bodo tudi vam podatki že vidni na spletni strani www.peakcheck.com.