24 ur Sv. Primoža nad Kamnikom

8. maja 2015 se je v Stahovici pri Kamniku odvil 24 pohod na Svetega Primoža. Dogodku se je odzvalo preko 130 pohodnikov in gorskih tekačev, ki so v 24 urah skupno zabeležili preko 1.100 vzponov.

Kamnik, 10.5.2015
Dober glas seže v deveto vas in tako se je na že deveti prireditvi, za katero je njen oče Peter Uršič poskrbel, da je vse delovalo kot dobro naoljen stroj, med petkom in soboto (8.-9. maj) zbralo nekaj več kot 130 pohodnikov in tekmovalcev.

Cilj je bil v 24 urah (od petka popoldne do sobote popoldne) opraviti čim več vzponov (in seveda tudi spustov) na začetku doline Kamniške Bistrice do Sv. Primoža. Strategija, od tempa do razporeditev časa za počitek, okrepčilo, za marsikoga tudi spanec, je bila prepuščena vsakemu posamezniku, njegovi pripravljenosti in tekmovalnim ambicijam. Čeprav gre v prvi vrsti za tekmovanje s samim seboj. Tako so se v hrib podali stari in mladi. Najstarejši pohodnikov je štel krepko več kot 80 pomladi, najmlajša pa šele 10. Zmagovalec pa je bil resnično vsak, ki se je sploh soočil s tem izzivom in vztrajal.

V 24 urah so pohodniki zabeležili preko 1.100 vzponov, zmagovalec je zabeležil 22 vzponv, kar pomeni preko 145 prehojenih km.
Organizator in sponzorji so poskrbeli za nagrade za najboljše, nagrade za vse udeležence, medalje in priznanja, za zabavno popoldne po koncu pohoda in super pogostitev. 

Se vidimo naslednje leto!

Tukaj si lahko zlistate in ogledate število vzponov na dogodek 8. in 9. maja.

24 ur Primoža

24. ur primoža

Poot do vrha