8 ur Slivnice 2015

PDK Cerknica ponovno organizira 8 ur Slivnice, druženje s pridihom tekmovalnosti, kjer se bo ugotovilo kdo v 8 urah največkrat pride na Slivnico.

8 ur Slivnice potekalo s podporo sistema PeakCheck

Cerknica, 14. februar 2015 - V soboto se je na Slivnico nad Cerknico naenkrat povzpelo 80 pohodnikov in gorskih tekačev, ki so preko sistema za beleženje vzponov PeakCheck preizkusili svojo kondicijsko pripravljenost. V sklopu dogodka 8 ur Slivnice, so tekmovalci in navijači pod okriljem dobrodelne akcije, ki je potekala vzporedno pripomogli tudi k nakupu defibrilatorja.

V malo slabšem vremenu (megla, sneg, dež) in na snežni podlagi se je zgodilo drugih 8 ur Slivnice. Lanskoletno udeležbo so povečali za več kot dvakrat sama tekma in vzdušje pa sta bila izjemna. Rekordnih 8 vzponov iz lanskega leta, je letos presegel Toni Vencelj z desetimi vzponi.

Letošnja novost je bilo merjenje z merilnim sistemom PeakCheck, ki je namenjen beleženju vzponov na pohodniške točke – kar pomeni, da so tekmovalci svoje vzpone beležili digitalno. Tudi zaradi tega je zmagovalec lahko izvedel toliko vzponov, saj mu je v dolini in na vrhu beleženje vzponov vzelo le nekaj sekund. 

Najboljše tri v ženski in tri v moški kategoriji, so organizatorji nagradili z nagradami in medaljami za največ vzponov.

Vsi udeleženci, ki so vsaj 4-krat osvojili vrh so se lahko okrepčali z joto ali golažem, izpod rok gostincev in gostiteljev Doma na Slivnici, ki so bili nad obiskom zelo zadovoljni.

Namen pa ni bil le v tekmovalnosti temveč predvsem preizkušanju svojih lastnih zmogljivosti. Dogodku se je lahko pridružil vsakdo, ki se je želel na vrh ob dobrem vzdušju povzpeti tudi le enkrat in tako združiti prijetno s koristnim, ob nakupu tople malice na vrhu, pa je pohodnik prispeval še za defibrilator namenjen cerkniškim gasilcem. Za ta namen je bilo na prireditvi zbrano 256€.

Pri PDK Cerknica so bili navdušeni nad udeležbo in se že veselijo naslednje tekme, kjer verjamejo, da bo udeležencev še veliko več. 

8 ur Slivnice

 REZULTATI NA DOGODKU 8 UR SLIVNICE TUKAJ 

Pridružite se tradicionalnem dogodku!